maanantai 30. marraskuuta 2009

Maskuliini Turussa

Lauantaina Haiku pääsi purkamaan energiaa veljensä Nemon kanssa. Oli ihana nähdä Haiku niin rentona ja leikkisänä, juoksujen loppumisen jälkeen kun fiilikset on olleet vähän erilaiset vieraita koiria, etenkin uroksia kohtaan. (Pennuista Haiku sen sijaan tykkää, pari pentua ollaan nähty lenkillä ja Haiku haluaisi ilmeisesti adoptoida tms :D ) Tarkoitus oli treenata WT- juttuja Tuomarilan pelloilla, mutta kaikki pellot olivatkin käännetty tai vedenpaisumuksen vallassa. Tehtiinkin vain yksinkertaisia eteenlähetyksiä/malttiharjoitusta tienpätkällä. Haiku malttoi kohtuullisen hyvin olla "ihmisiksi", kerran vähän protestoi vinkumalla kun seurautin sitä ilman hihnaa kohti muistipaikkaa. Malttia oli jopa niin paljon, että pystyin harjoittelemaan "kuonon kääntöä" juuri oikeaan lähetyssuuntaan, eli istuttiin paikallaan nokka kohti dameja kunnes nenä näytti prikulleen oikeaan suuntaan, eikä vain rintamasuunta vähän sinne päin. Damit olivat aika lailla kasassa muistipaikalla, mutta Haiku ei vaihtanut kertaakaan, otti damit todella spontaanisti ja palautti laukaten tiputtelematta käteen.

Eilen oltiin whippettien matkassa Turun koiranäyttelyssä. Haiku ja veljensä Milo saivat H:n (hyvä), eli ei oltu oikein edustavia edustajia. Haiku käyttäytyi erinomaisesti, ei väistänyt tuomaria lainkaan, seisoi häntää heiluttaen koko ajan. Turhaan jännitin esittämistä, onhan se ennenkin mennyt hyvin! Haikun epäluulot milloin mitäkin kohtaan ovat vain tällä hetkellä niin pinnassa, että pelkäsin tytön haukkuvan tuomarille tms. Selvästi Haikulla on näyttelyistä vain positiivisia kokemuksia: siellä saa hengailla tuttujen rapsutettavanan ja saa paljon nakkia kun vähän seisoo paikallaan. Haikun arvostelussa sitä moitittiin hieman liian pitkä- ja raskasrunkoiseksi, kuono saisi olla täyttyneempi ja sukupuolileima selvempi. Liikkeet ja karva, takakulmaukset ja kaula saivat kehuja ja käytös oli kuulemma miellyttävää. Taitaa meidän näyttelyura olla aika lailla purkissa, vaikka näin olen sanonut jo ties kuinka monesti :P

Haiku sai tällä viikolla koittavien 2v. synttärien kunniaksi uuden kevythäkin, joka oli Turussa mukana ja osoittautui oikein hyväksi ostokseksi. Sinne mahtuu n. kaksi tolleria omistaja-amatsoonin lisäksi, joten tervetuloa vaan Haikun toverit majoittumaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti