keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kesäkuulumisia

Haiku vietti "kesälomaa" Pohjanmaalla reilut kaksi viikkoa. Ensimmäisen viikon Haiku oli äitillä ja isällä ja Turrella hoidossa ja me koirattomina kaupungissa. Toinen viikko sitten lomailtiin mekin Pohjanmaalla Lehtimäellä, Lapualla ja Evijärvellä. Haiku sai uida niin paljon kuin halusi ja paljonhan se ui. Turre- pennun kanssa se paini aamusta iltaan. Haikun hermoja tässä suhteessa ei voi kuin ihailla, tosi hyvin se jaksaa Turren perässä/kaulassa/korvissa roikkumisen. Haiku kohtasi loman aikana myös siilin, vahti tomerasti veneitä, varasti hillomunkkeja ja metrilakua, kiipesi lähes pystysuoria parven portaita sujuvasti ylös-alas, varasti raakoja perunoita ja hautasi ne metsään, hautasi lähes kaikki muutkin saamansa herkut metsään, paimensi uivia ihmisiä, varasti bikinit, haki vedestä damia ja lelua ehkä 1000 kertaa, haki veneestä heitettyjä dameja muutaman kerran... niin ja opetteli noutamaan puista noutokapulaa! Ihan tarpeeksi yhdelle tollerille hommia parille viikolle! Laihtuikin Haiku vähän, mikä ei ole ihme jos painitreenit jatkuivat aamusta iltaan lähes joka päivä.

Lomaviikolla käytiin myös herättämässä hilpeyttä Kokkolan tokokokeessa. Olisi ehkä voinut tajuta kokeilemattakin, ettei mökkiintyneen koiran kanssa kannata kokeilla onneaan. Haiku oli aivan outo, ihan kuin huumattu. Paikallamakuu meni nollille taas kolmoiskäskyn takia, samoin vapaana seuraaminen hieman liian "vapaan" seuraamisen takia, kun Haiku teki sievän kaarroksen toimitsijateltan kohdalla. En kyllä tiennyt itkeäkö vai nauraa. Tuomari Piritta Pärssinen oli oikein mukava, ja sanoi että Haikusta kyllä paikoin näkee että se osaa oikein hyvin. Tänään sen huomio oli vain jossain ihan muualla... Toivottavasti tämä oli tokouramme pohjanoteeraus.

Pisteet vielä muistoksi tästäkin retkestä:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makuu 0
Seuraaminen kytkettynä 6
Seuraaminen taluttimetta 0
Maahanmeno 7,5
Luoksetulo 10
Seisominen 6
Estehyppy 7
Kokonaisvaikutus 7
Yht. 100p, ALO3

Eilen mentiin ekaa kertaa PK- seudun tollereiden kimppatokotreeneihin ja katso: Haiku oli loistava tokokoira! Melkein suoraan autosta mentiin paikkamakuuriviin, Haiku meni ekalla käskyllä maahan ja makasi siellä vaikka kaksi muuta koiraa vierestä lähtivät. Tein lyhyitä seuraamisia, pari liikkeestä maahan menoa ja luoksetulon. Palkkasin toki, mutta silti: miten voi koira olla noin erilainen virallisissa kokeissa ja lähes vastaavassa tilanteessa, vieraassa paikassa vieraiden koirien kanssa? No, ainakin Haiku yhä tykkää tokoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti