tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kyllä hauskaa olla pittää!

Eilen möllitokoiltiin Uudenmaan Noutajakoirayhdistyksen kokeessa Malminkartanossa. Tarkoitus oli mennä hankkimaan mukava kisamainen kokemus Haikulle ja siinä onnistuttiin. Kenttä on Haikulle tuttu pennusta asti ja kun paikalla oli enimmäkseen noutajamaisen mukavia koiria oli Haiku melko rentoutunut ennen suoritusta. Paikallamakuu meni nyt nappiin, mistä olen hirmu iloinen! Meni siis maahan ekalla käskyllä ja pysyi siellä vaikka ainakin kaksi koiraa lähti jolkottelemaan. Itse olin niin innosta soikea että aloin kehumaan Haikua ennen tuomarin kiitosta, mutta siitä ei möllityyliin rokotettu.

Yksilösuoritukset oli alokasluokassa jaettu kahteen ryhmään ja suoritettiin liikkeitä melko pienellä alueella samaan aikaan toisen ryhmän koirakon kanssa. Ekaksi jättävät, luoksetulo ja hyppy. Haiku tykkää kamalasti hypystä ja virittelin sitä ennen kehään menoa kyselemällä missä hyppy? Tämä taisi olla vähän liikaa- tuloksena yli-iloinen koira, joka karkasi hetkeksi kehänauhojen yli ja meinasi myös heti kehään päästyään juosta esteelle... Napakka "ei" ja Haiku tuli yhtä iloisena takaisin. :D Likkeet meni ihan ok, paria kauneusvirhettä lukuunottamatta. Erityisen iloinen olen siitä, ettei Haiku ennakoinut mitään käskyä. Tuomari oli oikein tyytyväinen yhteistyöhömme ja kehui kovasti asennettani koiraan, mikä oli siis ylitsevuotavaisen iloinen :D

Seuraamiset toisessa kehässä menivät huonosti. Häiriötä oli kyllä sietämättömän paljon, pullakioski kehän vieressä, pienen kehän toisessa laidassa toisen koiran suoritus, takana skeittiramppi skeittaajineen... Silti olen tosi tyytyväinen noihin lyhyempiin liikkeisiin ja Haiku fiilikseen. Arvostelu oli hitusen löysää, mutta seuraamisia lukuunottamatta kympit ja ysit olivat omasta mielestänikin ansaitut, niin hyvä fiilis Haikulla oli. Pisteitä tuli sataseitsämänkymmentä-jotakin. Yllätys oli silti suuri kun palkintojenjaossa sijoituttiin kolmansiksi luokastamme :) Haiku sai ruokapussin ja meinasi syödä palkintoruusukkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti