tiistai 6. huhtikuuta 2010

Metsän henki

Vietettiin eilen Kirkkonummelaisessa metsässä ihana kevätilta- linnut jo laulaa ja vesi virtaa, mahtavaa! Maallisempana asiana tehtiin hakuruututreeni dameilla. Haikun edellisestä hakutreenistä on jo aikaa, mutten ollut siitä huolissani, tyttö kun tykkää niin paljon etsiä. Hienosti tyhjeni ruutu reippaasti töitä tehden ja sekä minä että ohjaaja olimme kovasti tyytyväisiä. Itse sain neuvoja liikkua enemmän ruudun reunassa ja kiinnittää huomiota lähetyksiin ruudun eri sektoreihin. Haiku valitsi pari kertaa saman "polun" palauttaessaan ja kiersi hieman suorasta linjasta minulle. Uskoisin että vaikeakulkuisessa maastossa kyse oli lähinnä helpoimman reitin valitsemisesta, koska palautukset olivat muuten "suoria" ja vauhdikkaita ja tulivat kaikki suoraan käteen. Täytyy silti kiinnittää huomiota, ettei Haiku ota tavaksi valita kiertotietä, jolloin vaihtamisen riskikin kasvaa.

Treenin jälkeen sain vielä lainata Anninan tokoestettä. Tokohyppyä ollaan treenailtu lähinnä agilityesteellä, ja arvelinkin että kiinteä este saattaa olla jännempi. (Agilityradallakin muurilla saattaa tulla joskus kieltoja.) Jännähän se oli, mutta yli mentiin parin kiellon jälkeen. Lisäksi tajusin kauhukseni, että oon treenannut hyppyä ihan liian lyhyellä välimatkalla. Tästä on hyvä lähteä sitten möllikisoihin ensi viikolla :P Tehotreeniä siis...

Pääsiäisenä Haiku tutustui Turreen Evijärvellä. Pari päivää sujui vaihtelevissa tunnelmissa. Välillä leikitytti kovasti, välillä Haiku näytti äärimmäisen loukkaantuneelta ("toi on siis vieläkin täällä"), välillä piti vähän kommentoida pennulle, ei kuitenkaan liian rumasti onneksi. Haiku kyllä tykkää leikkiä vähän isompien pentujen kanssa, mutta ihan näin pienestä sillä ei ole mitään kokemusta- ja vielä kun se on ottanut ykköskoiran paikan Haikun "mummolassa"! Pentu oli äärimmäisen reipas, oli selvästi tottunut kasvattajalla aikuisiin koiriin. Haiku vahti tavallista enemmän taloa ja oli pyörtänyt lenkiltä takaisin kun oli kuullut että pihaan oli ajamassa auto. Jotenkin tuntui että se vahti pentua? Parin päivän päästä koirat kohtaavat taas kun lähdetään hoitamaan pentua päiväksi. On se vaan niin pehmolelu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti