tiistai 11. toukokuuta 2010

Tottelevaisuuspossuni

Ensinnäkin ilmoitettakoon, että Haiku on nyt virallisesti ylipainoinen ja virallisesti laihdutuskuurilla. Näin helppoa se on lihottaa koira. Ah hormonit. Ruokkijoilla saattaa olla myös osuutta asiaan. Nyt täytyy vaan juosta ja uida tosi paljon että kehdataan olla.

Viime viikonloppuna oltiin EKY:n K9:n mestrauuskilpailut, eli erittäin epäviralliset möllikisat aglityssa ja tokossa. Tokon alokasluokassa oli peräti kolme kilpailevaa koirakkoa, ja sijoituttiin toisiksi. Palkinnoksi saatiin ruokasäkki :) Taidankin vastedes osallistua tällaisiin pikkukisoihin, paremmat mahikset saada palkintoja ;)

Itse suoritus oli samaan tyyliin, noh, vaihteleva kuin aiemmat kilpailusuorituksetkin. Harmittaa tuo paikallamakuu, Haiku meni taas vasta toisesta käskystä maahan. Nyt tarttis reenata rivissä oloa, anyone? Seuraaminen kytkettynä meni kai vähän paremmin kuin viimeksi, mutta taisin myös antaa pari ylimääräistä käskyä. Vapaana seuraaminen oli hortoilua erityisesti käännöksissä, mutta jotenkin siitäkin selvittiin karkaamatta... Seuraaminen oli huonoa myös jättävissä liikkeissä. Maahan meno oli mallikas, seisomisessa Haiku haisteli maata ja otti pari sivuaskelta! Hypyssä ennakoi istumisen. Luoksetulo meni nappiin, ei kosketusta jalkaani.

Haisteleminen on siis ongelma, jota yritetään työstää. Puolustukseksi sanottakoon, että ainakin pari koiraa haisteli myöhemmin agilityradalla juuri samaa kohtaa, mitä Haiku seisomisliikkeessä. Kentillä nyt vaan on hajuja ja tämän asian kanssa pitäisi opetella olemaan. Uskalsin riehuttaa Haikua vähän enemmän kuin aiemmin liikkeiden välillä ja tuntui ehkä vähän parantavan keskittymistä?

Agilityradat menivät melko huolimattomaan tyyliin ja tästä voidaan syyttää ohjaajaa. Haiku oli kyllä varmaan myös melko väsynyt/ylikierroksilla kun oltiin kisoissa lopulta aamukymmenestä kolmeen. Hauskaa oli silti ja Haiku nautti selvästi hengailusta tuttujen koirien ja tyyppien seurassa. Viikonloppuna tein Haikun kanssa vielä pikavisiitin Pohjanmaalle, missä Turre- poika oli kasvanut kovasti.

Tässä vielä möllitokopisteet arkistoon:
1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makuu 9
3. Seuraaminen kytkettynä 8
4. Liikkeestä seisominen 7,5
5. Liikkeestä maahan meno 9
6. Luoksetulo 10
7. Seuraaminen vapaana 7
8. Estehyppy 9,5
9. Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 172p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti