torstai 6. toukokuuta 2010

Ylämäki alamäki

Touhuttu on taas paljon. Reilu viikko sitten lähdettiin Jennin ja Lunen kanssa päähänpistosta mölliagilityyn Vantaan Ojankoon. Ilta ol hauska ja koirat vauhdissa. Muutamaa pikkuvirhettä (oma ohjausvirhe molempien starttien alussa, pari kontaktivirhettä ja yksi pudotus) lukuunottamatta radat menivät todella hyvin ja Haiku oli erittäin hyvin ohjattavissa. Radan ihanneaika oli 62 s mutta me päästeltiin 37 ja 39 sekuntiin. En ole itse hetkeen juossut noin kovaa.

Uimakausi avattiin viime sunnuntaina toukokuun toinen päivä Nuuksiossa Nemon kanssa. Haiku oli innosta sekaisin ja tutuista löllörannoistakin mentiin uimaan molskahtaen.

Taipparitreenit etenee. Pari viikkoa sitten tehtiin treeneissä vaakkuruutua, mikä meni plörinäksi. Houkuttelemalla Haiku kyllä alkoi tyhjentää ruutua, mutta vastenmielisiä vaakut olivat pitkän tauon jälkeen. Viime sunnuntaina sen sijaan vaakut tulivat maalta ja vedestä ilman ongelmia ja huokaisin pitkään ja syvään helpotuksesta. Ehdin jo ajatella että koko viime kesän riistatreenaus oli turhaa. Pupua ei olla vielä päästy näkemään. Kaninnahkadamilla vedetty treenijälki meni hyvin lukuunottamatta riemukierroksia ja ravistelua- Haikun mielestä "kestokani" on paras lelu ikinä! Anninan ehdotuksesta olen siirtänyt kanin nyt meidän tokopalkkausleluksi ja noudettavana on vain oikeita pupuja, niin kuin viime kesänäkin. Kestokani on ainoa esine, mitä Haiku ei millään haluaisi palauttaa minulle.

Tämän viikon taipparitreenit olivat oikein hyödylliset. Treeneissä oli kumivene ja uimaan meno oli alkuun haastavaa vieraasta, upottavasta rannasta. Kun Haiku saatiin veteen alkoivat noudot sujua ja into kasvaa. Positiivista oli, ettei vene kuitenkaan ollut se kynnyskysymys, vaan vieras ranta. Pyhänä lupauksena mennään tänä kesänä joka viikko uuteen rantaan uimaan! Taippareista en tiedä, kun paukkuarkuusasia on vielä ihan auki. Mikäli Haiku ei pääse paukkukammostaan yli on turha edes kuvitella taippareita tänä kesänä, vaikka muuten treenit etenesikin halutusti. Uimaan menoon otan nyt käyttöön erillisen käskyn, jota eilen treenailinkin Rajasaaren helpolla biitsirannalla. Tarkoitus olisi siis saada Haiku menemään veteen vaikkei siellä olisi noudettavaa. Taipparitreeneissä tehtiin vesileikkien lisäksi noutoja maalla rannan suuntaisesti, mikä oli erittäin hyvää häiriötreeniä. Kovasti lähti Haikun pää kääntymään vettä ja venettä kohti, mutta tehtävistä suoriuduttiin silti hyvin.

Sari hommasi meille taas yhteisiä vaakkuja pakkasen täyteen, joten ei ole ainakaan riistapulasta kiinni meidän edistyminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti