sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Yllättäviä käänteitä

Eipä tässä koiran kanssa harrastaessa voi koskaan tietää mitä seuraava treenikerta tuo tullessaan. Haikun kohtaaminen starttipistoolin kanssa ei sujunutkaan ihan odotetusti. Aiemmin Haiku on suhtautunut ampumiseen ja muihin paukkuihin melko neutraalisti, ollut tarkkavainen mutta rento. Nyt Aleksin ampumat ekat laukaukset katsottiin ihmetellen, mutta lopulta Haiku oli todella ahdistunut, läähätti ja halusi pois tilanteesta. Olin todella yllättynyt ja tietysti sääliksi kävi toista kun niin kovasti pelotti :( Itse epäilen kuitenkin, että taippareita muistuttavalla tilanteella oli osuutta asiaan: seisoimme rannassa koirat sivulla noutajahihnassa, tunnelma oli odottava... ja sitten ammutaan, ammutaan, eikä mitään tapahdu. Ei ehkä tiedä hyvää mahdollisille tuleville taippariyrityksille :/ Uskoisin kumminkin, että yhdistämällä paukut mukavaan tekemiseen tästä päästään eteenpäin. Haiku palautui tilanteesta kuitenkin nopeasti. Käveltiin pois ampumapaikalta n. 100 metriä ja daminoudot sujuivat tavallisella innolla.

Eilen ajeltiin Sarin ja Nemon kanssa Kirkkonummelle ekaan taipparitreeniin. Kahden ja puolen tunnin "katselmuksessa" käytiin läpi yksilöllisesti kunkin koiran perustottelevaisuutta ja perusnoutoa. Haiku suhtautui uuteen treenipaikkaan ja -ryhmään tapansa mukaan hällä väliä- asenteella ja taisi olla kuudesta tollerista ainoa, joka ei piipannut. Perustokoilut sujuivat tasoomme nähden ihan hyvin tokoilutauon jälkeen lukuunottamatta Haikun hortoilua lumipenkassa/pudonneiden namien perässä... hortoilu tapahtui onneksi koiran ollessa vapautettuna, eli kesken liikkeiden ei tapahtunut mitään törkeyksiä.

"Sehän on ihan eri koira" oli kouluttajan kommentti Haikusta kun damit otettiin esiin- intoa siis piisasi. Perusnouto oli kuulemma kunnossa, mutta tasaisella maalla Haikulla on taipumusta "tappohyppyyn" damin päälle, mistä pitäisi pyrkiä eroon, etteivät riistat hajoile. Kaiken kaikkiaan olin positiivisesti yllättynyt yhteistyöstämme pitkän treenitauon jälkeen. Palautukset ovat siistiytyneet myös paljon, eli sisätiloissa pitkin talvea tehdyt palautusharjoitukset näyttävät toimineen. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti