torstai 1. lokakuuta 2009

Kylmetys

Syksy tuli todellakin, ja syysflunssa, ja palelevat näpit, ja talvirenkaiden kaipuu...
Maanantaina tokoiltiin taas Malminkartanossa. Paikallamakuussa vain yksi ylösnousemus by Haiku, kerta kerralta paremmin ;P Oikeasti positiivista on se, että Haiku malttaa tosi hyvin odottaa makuulla kun tulen viereen. Treenasimme avoimen luokan kaukokäskyjä ja ruutua alkeellisesti. Haiku on alkanut nyt tarjoamaan seisomista kaukokäskyissä- heti kun oppii yhden uuden tempun menee viisi vanhaa sekaisin.

Tiistaina hytisin kera Haikun saman kentän laidalla Tolleriyhdistyksen möllitokokokeen yleisössä. Onneksi oli teetä ja hienoja suorituksia katseltavana.

Eilen treenattiin Aleksin ja Kailin kanssa sänkipellolla WT (working test)- juttuja. Kaili teki todella hienoja juttuja pysäytyksineen ja lähihakuineen, me vasta aloitellaan. Pillityksien opetus onkin seuraava rojektimme! Teimme linjaharjoituksia muistipaikalle. Haikulta sujuivat lähetykset hienosti n. 50 m matkalta, 100 m oli jo selvästi liian pitkä, jäi puoliväliin etsimään. Intoa riitti hullun paljon, raukka pieni kun ei ole oikein koko kesänä dameja nähnytkään. Haiku myös käyttäytyi ihmeen hyvin, seurasi ilman hihnaa, istui linjalähetykset rauhallisesti paikallaan ilman hihnaa. Toisena harjoituksena teimme markkeerauksia ojan yli. Oja ei tuottanut muuta ongelmaa kuin sen, että Haiku ylitti ojan joka kerta samasta kohdasta, mikä johti siihen, ettei markkeerauspaikka reitillä tehdyn mutkan jälkeen ollut joka kerta aivan täydessä muistissa. Useimmat markkeeraukset menivät (Aleksin mukaan) hyvin, Haiku jäi etsimään damia hyvin pienelle alueelle. Palautukset tulevat suoraan ja täysiä minulle, mutta dami tuppaa tippumaan välillä jalkoihin. Pitotreenejä siis... Kaili teki markkerauksetkin todella mahtavasti, tuntui että koira aivan törmäsi damiin.

Kahden tunnin treenejä seurasi puolitoistatuntinen kylppärin lattialla. Ei ollut itku kaukana, kun hämärältä pellolta kotiutuessani huomasin Haikun olevan aivan täynnä takiaisen siemeniä. Rintakarvat, mahakarvat, etujalkojen hapsut, takajalkojen housut, häntä... Haiku parka! Varsinkin rintakarvat olivat kamalassa, rastamaisessa takussa, jossa oli miljoona ja yksi siementä. Kärsivällisesti kun kammattiin ja nypittiin saatiin taas normaalin näköinen tolleri esille. Kampaajalla ja nyppijällä on tänään havaittavissa jännetupen tulehduksen oireita kampaus- ja nypintäkädessä :D

1 kommentti:

  1. hyvää toko edistymistä :) takiaiset on tosi inhottavia, olet ollut sisukas kun olet jaksanut 1,5h kammata :/

    VastaaPoista