tiistai 17. marraskuuta 2009

Me <3 agility

Eilen päästiin piitkän tauon jälkeen agilityyn, ihanaa! Pelot ympäri hallia kaahaavasta koirasta osoittautuivat turhiksi, Haiku käyttäytyi vallan hyvin. Ohjaajallekin selittelin ennen meidän vuoroa, että tuskin me mitään osataan, tällä voi olla vähän liikaa virtaa jne... mutta menikin paremmin kuin ikinä! Ongelmana on lähinnä maltti tässäkin lajissa, Haiku varastaa todella herkästi lähdössä kun se on niin innoissaan, aivan tärisee lähtöpaikalla. Tätä täytyy reenata & reenata. Hankalaksi asian tekee se, että Haiku yleensä ehtii jo hypätä yhden esteen yli ennen kuin pysäytän sen eli ehtii saada palkinnon karkaamisestaan. En tiedä uskaltaako tuolle nyt kamalasti alkaa eitä karjumaan vaikka itse ehtisi väliinkin ennen hyppyä...toisaalta laji on Haikulle niin hauska, että tokkopa se tuommoisesta olisi moksiskaan.

Tehtiin yksinkertaista hyppy- ja putkirataa, jossa ideana olivat tiukat käännöksen putkesta hypyille sekä parin hypyn jälkeinen valssikäännös takaisin putkeen. Haiku oli huimasta vauhdistaan huolimatta erittäin hyvin kuulolla, ja kun itse vain ennakoin käskyissä ja omissa liikkeissäni riittävästi, sujui tosi hyvin. Ohjaaja kehui Haikua oikein hyväksi agilitykoiraksi, eikä ainakaan eilen kehdannut kovasti haukkua ohjaajan suoritustakaan :D

Ainoa vaikeus oli suorassa linjassa olevat hypyt, kun Haiku on vasemmalla puolellani. Toko- liimautuminen vasempaan kylkeeni selvästi häiritsee- Haiku pyrkii esteiden välissä minua kohti, kun ei vielä niin hyvin osaa itse hakea esteitä. Kun Haiku on oikealla puolellani, tätä ongelmaa ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti