sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Same old

Juoksuja takana kaksi viikkoa, onneksi tämäkin lysti loppuu pian... Haiku on viettänyt melko lailla koti-/sohvakoiran elämää tämän ajan ja kovin on ollut oloonsa tyytyväinen, kunhan vain pääsee riittävän monta kertaa päivässä remmilenkille haistelemaan Munkin seudun kaikkien koirien hajuja. Joskus tämä haistelutarve voi yllättää aamuyöllä, mikä saa omistajan jälleen muistamaan sen leikkausvaihtoehdon asian hoitamiseksi.

Pari kertaa olen tehnyt lyhyen tokotreenin. Namit sentään kiinnostaa sen verran, että jotakin viitsii tehdä, mutta lelulla palkkaaminen menee kyllä hukkaan: saisi olla aikamoinen jonglööri että saisi Haikun kiinnostumaan tennispallosta tms. kun vaihtoehtona on Ne Hajut.

Lauantaina tehtiin Sarin kanssa lyhyt treeni Nemolle ja Haikulle. Nemo teki ensin Haikun ollessa visusti autossa, mutta joutui kuitenkin seuraamaan oman suorituksensa jälkeen hurmaavan siskonsa treeniä puuhun sidottuna. Voi Nemo- parkaa! Haikua ei sen sijaan Nemo kiinnostanut tippaakaan, damit sen sijaan kyllä! Ei voi kuin ihmetellä sitä damien ihanuutta, vrt mikä tahansa muu "lelu" Haikun tämänhetkisessä mielentilassa. Tein max 50 metristä eteenlähetyksiä muistipaikalle, mitkä sujuivat vaihtelevasti. Välillä Haiku unohti mihin piti mennä jääden puoliväliin ihmettelemään, mutta kun kävin itse nostelemassa dameja muistipaikalla, muisti Haiku taas painella suoraa sinne. Tutulla treenipaikalla työpaikan viereisellä pellolla pitemmätkin linjat sujuvat jo hyvin, kun muistipaikka on Haikulle niin vahva.

Teimme myös markkeerauksia ojan yli pitkään heinikkoon. Vaikka matkaa oli vain n.50 metriä, osoittautui harjoitus mukavan haastavaksi. Heinikko hämäsi molempia koiria yllättävän paljon. Lyhyemmällä matkalla Haiku markkeerasi paljon paremmin kuin viimeksi ojan yli treenatessa, mutta heti kun matka kasvoi tuli hieman vaikeuksia: Haiku juoksi suorassa linjassa tiettyyn pisteeseen, josta aloitti haun, sen sijaan että olisi juossut 10-20 metriä eteenpäin kohti damia heinikossa. Haku pysyi kuitenkin melko pienellä alueella, eli kyllä Haikulla joku muistikuva aina oli damin sijainnista. Hyvä harjoitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti